Kranio Sakral terapi

Kranio Sakral Terapi.

Kranio-Sakral terapi (KST) er udviklet af en amerikansk læge, William Sutherland, i starten af forrige århundrede. Det blev meget hurtigt en del af uddannelsen i de osteopatiske skoler. Osteopater er læger, der som en del af deres uddannelse lærer en blød form for manipulation af organerne og knoglerne. Beklageligvis blev disse teknikker brugt mindre og mindre, idet det ikke var økonomisk rentabelt for en læge, at sætte den nødvendige tid af til KST-behandlinger. Der blev derfor udviklet en række teknikker der kunne udføres af folk, som ikke var uddannede læger

Kranio sakral terapi er en meget blid terapiform hvor der arbejdes med kraniets knogler, rygsøjlen , korsbenet (sacrum) og halebenet. Terapien har en regulerende effekt på centralnervesystemet som består af hjernen og rygmarven og afgrænses af kraniet og korsbenet - heraf navnet kranio sakral terapi.

Stanley Rosenberg Institut har igennem de sidste par år udviklet en hel speciel behandlingsprotokol. Denne kaldes ”Social Engagement Protocol”, og det er en ny og effektiv sammensætning af specielle teknikker. Meget forenklet sagt, kan denne terapi løfte en fra stres og depression til en klarhed, ro og åbenhed, hvor man kan nyde at være socialt engageret. Jeg benytter naturligvis denne protokol i de behandlinger, hvor jeg skønner klienten kan have gavn af det.

Formålet med KST-behandling er at rette op på eventuelle ubalancer, som kan være opstået fra fødsel, fald, ulykker eller lignende. Behandlingen består af bløde  tryk eller træk, hvor der tages udgangspunkt i, at kroppen er i stand til at være selvkorrigerende, dvs. under de rigtige forhold, kan den rette sig selv.

Behandlingen indledes med en samtale, hvor jeg spørger ind til din generelle tilstand. Herefter vil jeg evt. teste din bevægelighed for at lokalisere spændinger.

Under selve behandlingen ligger du påklædt på en briks, evt. med et tæppe over dig, mens jeg arbejder på kranie, ryg, lænd samt relevante muskler. Du vil normalt opleve en dyb afspænding og afslappelse i kroppen, men du vil naturligvis kunne følge med i alt jeg laver. Kroppen fortsætter med afspænding i lang tid efter en behandling, og derfor kan der godt gå et par dage, før den fulde effekt har vist sig.

Har du et problem, som ikke er nævnt her, er du naturligvis velkommen til at kontakte mig.

Body-Support Kropsterapi

KST kan bl.a. afhjælpe problemer ved:

Alle former for stres - rygsmerter - piskesmæld - depression - søvnbesvær - koncentrations- og indlæringsproblemer - hormonbalancen - kæbespændinger - bidfunktion - migræne og hovedpine - tinitus - méniér - svimmelhed - autisme - nakkespænding og smerte - kroniske muskelsmerter/spændinger - skæv hofte/forskellig benlængde - Iskiasproblemer - diskusprolaps.

Body-support © 2008 • Privacy Policy • Terms of Use